Glasögon

Vilket glas passar dig bäst?

Välja rätt glas

Att välja rätt glas är inte lätt. Med dagens avancerade teknologi och höga kompetens har en bredd av kvalitetsglas utvecklats för att passa enskilda synbehov och beteenden. Det finns därför hundratals olika glas att välja mellan - med olika egenskaper anpassade för olika behov. Alltifrån enklare standardglas till helt individuellt designade glas. 

Enkelslipade glas

Här korrigerar varje glas för ett avstånd. Enkelslipade glas används även för att korrigera översynthet, närsynthet och astigmatism. 

Progressiva glas

Flerstyrkeglas som har en osynlig, successiv övergång mellan de olika styrkorna som korrigerar när-, mellan- och det längre avståndet. Det finns många olika progressiva glas. Allt från de enklaste glas som fyller sin funktion, till de mest avancerade som tar hänsyn till hur du rör ditt huvud och dina ögon. 

Närprogressiva glas

Används för arbete på nära håll. Där du ska se bra på alla avstånd du behöver vid skrivbordet, cirka 40-100 centimeter framför dig. De närprogressiva glasen används ofta till terminalglasögon när olika styrkor behövs för de olika avstånden vid till exempel tangentbord och datorskärm

Rumsprogressiva glas

Utöver de avstånd som närprogressiva korrigerar finns även en liten del upptill i dessa glas som gör att du ser tydligt i rummet du är i. Rumsprogressiva glas kan vara mycket bra om du jobbar i reception eller med kundmottagning och behöver se lite längre ut i rummet.

Tillval

Att välja olika ytbehandlingar gör glasen bland annat reptåliga, reflexfria, smutsavvisande och antistatiska. Du upplever att du ser klart och dina glasögon håller sig rena, dammfria och blir lätta att putsa. Du kan dessutom välja att ha färgskiftande glas som mörknar snabbt när du går ut i solljuset, gradalglas med en fast färgskiftning som ljusnar nedtill, eller solglas med styrka när du vill läsa ute i solen. Vilket glas som passar dig bäst, beror helt på ditt synfel, ditt behov och din livsstil. Oavsett om du provar ut glasögon för första gången eller behöver byta ut dina gamla, vägleder vi dig gärna till det personligt och kvalitetsmässigt bästa glasögonbeslutet.

Boka en synundersökning här!